Сб, 20.04.2024, 14:40Головна | Реєстрація | Увійти

Календар новин

«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входження

ВІТАЮ ВАС Гість!

Пошук

Опитування

Оцініть мій скромний сайт
Всього відповідей: 40

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET free counters


Всього онлайн : 1
Гостів: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 11 » Україна – не багатоетнічна!
Україна – не багатоетнічна!
17:35

За результатами перепису населення 2001 року, етнічних українців в Україні – 77,8%, росіян – 17,3%

(Рубрика «Точка зору»)

 

Підґрунтям так званої багатоетнічності України є дані Першого всеукраїнського перепису населення 2001 року, за якими на території країни проживає аж 130 націй і народностей, а також висновок Державного комітету статистики України про те, що багатонаціональною є не лише Україна в цілому, а й кожна її область.

Якою насправді є Україна за своїм національним складом

За результатами того перепису, етнічних українців в Україні – 77,8%, росіян – 17,3% (разом – 95,1%). Вісім наступних за величиною груп (білоруси, молдовани, кримські татари, болгари, угорці, румуни, поляки, євреї) складають 3,1% населення; а ще вісім (вірмени, греки, татари, цигани, азербайджанці, грузини, німці, гагаузи) набирають разом 1,1%. Решта 112 спільнот становлять у сумі лише 0,4% від загальної кількості мешканців України.

Ця решта – насправді ніякі не нації і не народності, а лише окремі представники народів світу, переважно – малих корінних народів Росії, що живуть на її Півночі та Далекому Сході, в Сибіру й на Північному Кавказі. Кількість тих представників в Україні мізерна, наприклад: алеутів – 6 осіб, юкагирів – 12, ітельменів і тофаларів – по 18, чукчів – 30.

Навіть цих прикладів достатньо, щоби поставити під сумнів достовірність висновків того перепису населення України 2001 року.

Міжнародна практика визначення етнонаціонального складу населення

За визначенням колишнього керівника міжнародної неурядової організації Freedom House Адріана Каратницького, в моноетнічній країні кількість представників однієї нації повинна становити не менше 67%, тобто 2/3 від усього населення. Більшість європейських країн – Німеччина, Франція, Італія, Данія, Португалія, Польща, Греція, Угорщина, Швеція тощо – є моноетнічними, однак мають тенденцію до втрати цього статусу у зв’язку з активним напливом мігрантів.

Тож Україна, в якій українців 78%, меншою мірою поліетнічна, ніж більшість європейських моноетнічних країн!

Так що висновок Держкомстату про багатонаціональність України та всіх її областей притягнутий за вуха. Чи не смішно читати, приміром, що навіть Івано-Франківська область є багатонаціональною, бо в ній, окрім українців (їх 97,5%!), проживає ще 90 національностей і народностей?

Чому твердження про багатонаціональність України є деструктивним

Великий українець Анатолій Погрібний поклав своє життя на доведення істини, що Україна – моноетнічна країна. Натомість звідусюди нас переконують у протилежному.

Так, нещодавно ЗМІ повідомляли про дію пересувної молодіжної виставки «Разом», яка представляє Україну як багатонаціональну і полікультурну державу. Її організатором є Київський освітній центр «Простір толерантності», а фінансує її Рада Європи. Ця виставка стверджує, що немає ніякого значення, якої ти національності, адже Україна – єдина! Але ж видатний єврейський діяч Володимир Жаботинський говорить зовсім інше: «Життя довело, що все буття держави, наче довкола осі, приречене обертатися довкола проблеми національностей».

Іван Дзюба не втомлюється наголошувати на тому, що сенс офіційно пропагованих формул на кшталт «народи України», «Україна – багатонаціональна країна» – поставити під сумнів право українського народу вирішувати долю своєї Вітчизни.

Тому зовсім не випадково, що, на відміну від мононаціональних європейських країн, Україна так і не стала де-факто національною державою. Національна українська мова (а саме на основі своїх національних мов сформувалися європейські національні держави, а на основі тих мов – національні культури, спільні традиції, погляд на історію) в Україні за 24 роки незалежності так і не утвердилась в основних суспільних сферах, попри декларативність її державного статусу.

За даними Американського міжнародного інституту Ґеллапа, 2008 року в Україні у 83% населення мовою фактичного спілкування в родині та побуті була російська мова. І це, на жаль, є не природнім явищем, а лише наслідком тотальної русифікації та жорсткого лінґвоциду українців спочатку царатом, а потім і комуністичним режимом.

Тож українці, домінуючи чисельно, не домінують у суспільстві в мовному плані. Українськомовні, а отже, й українськокультурні українці фактично є в Україні національною меншиною.

Більшості з українців байдуже, якою мовою говорити, і свої мовно-культурні права відстоювати вони масово не бажають. Це є ознакою недосформованості української нації, корінням чого є важкий постгеноцидний та колоніальний спадок. Саме за лінгвістичною ознакою можна поставити під сумнів саму українськість українців-русофонів (що й робить Кремль), за культурною ж ознакою їх відносять до креолів.

Оскільки Україна офіційно визнана багатонаціональною державою, а українці в ній юридично не є ані національною меншиною, ані титульною, або державотворчою нацією, то й їхню дискримінацію за мовною ознакою держава просто не помічає.

Якою має бути стратегія української держави у сфері етнонаціональних стосунків

В Україні, як у будь-якій демократичній країні, мало б бути так: якщо ти як представник будь-якої національності не знаєш державної мови – ти не маєш ніякої перспективи, ніде не працюватимеш і навіть не отримаєш громадянства. За словами професора Ґарвардського університету Юрія Шевчука, у США, Франції, Італії людина, яка не володіє державною мовою, не лише почувається некомфортно, її там відкрито дискримінують і змушують виконувати мовні правила; жодна титульна нація не виправдовується за своє право мати свою функціональну державну мову.

Натомість наш лібералізм у мовному питанні ніде не проходить, особливо в країнах із тяжким колоніальним спадком.

Замість того, щоб утверджувати державну українську мову (як того вимагає ст. 10 Конституції України), нова влада, активно втілюючи гасло «Єдина країна! Единая страна!» в усіх гуманітарних сферах, здійснює таким чином неприховану новітню русифікацію і демонструє презирство до української мови як державної, до українців і до самої України.

Цілком погоджуючись із резолютивними висновками Міжнародного форуму на підтримку української мови «Нас об’єднає мова», висловлю також свою згоду з пропозиціями відомого борця за українську державність Святослава Караванського відносно того, що для перетворення України на європейську державу потрібно ухвалити «Закон проти дискримінації титульної нації», бо в Україні існує унікальна ситуація, коли титульну націю дискриміновано у своїй же державі.

Україна досі не парафувала Декларацію ООН 2007 року «Про корінні народи», за якою українці (як і кримські татари, караїми, гагаузи і кримчаки) у своїй країні мали б окреме, захищене державною право на збереження і розвиток власної мови і культури.

Тож держава Україна, врешті, потребує здійснення виваженої мовно-культурної політики і власного закону про мови – і не в редакції Ківалова-Колесніченка, яка досі, на жаль, залишається чинною. Без цього ні про яку виважену етнонаціональну політику в Україні годі говорити.

Ірина Магрицька – вимушена переселенка

взято з радіо свобода

Переглядів: 3039 | Додав(ла): volfy | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 10
04.04.2024
10. Mike Carroll [Матеріал]
This service is perfect for boosting your local business' visibility on the map in a specific location.

We provide Google Maps listing management, optimization, and promotion services that cover everything needed to rank in the Google 3-Pack.

More info:
https://www.speed-seo.net/ranking-in-the-maps-means-sales/


Thanks and Regards
Mike Carroll


PS: Want a ONE-TIME comprehensive local plan that covers everything?
https://www.speed-seo.net/product/local-seo-bundle/

28.03.2024
9. Mike Moore [Матеріал]
Hi there,

My name is Mike from Monkey Digital,

Allow me to present to you a lifetime revenue opportunity of 35%
That's right, you can earn 35% of every order made by your affiliate for life.

Simply register with us, generate your affiliate links, and incorporate them on your website, and you are done. It takes only 5 minutes to set up everything, and the payouts are sent each month.

Click here to enroll with us today:
https://www.monkeydigital.org/affiliate-dashboard/

Think about it,
Every website owner requires the use of search engine optimization (SEO) for their website. This endeavor holds significant potential for both parties involved.

Thanks and regards
Mike Moore

Monkey Digital

27.03.2024
8. Mike Farmer [Матеріал]
Hi

This is Mike Farmer

Let me introduce to you our latest research results from our constant SEO feedbacks that we have from our plans:

https://www.strictlydigital.net/product/semrush-backlinks/

The new Semrush Backlinks, which will make your volfy.at.ua SEO trend have an immediate push.
The method is actually very simple, we are building links from domains that have a high number of keywords ranking for them. 

Forget about the SEO metrics or any other factors that so many tools try to teach you that is good. The most valuable link is the one that comes from a website that has a healthy trend and lots of ranking keywords.
We thought about that, so we have built this plan for you

Check in detail here:
https://www.strictlydigital.net/product/semrush-backlinks/

Cheap and effective

Try it anytime soon

Regards
Mike Farmer

mike@strictlydigital.net

23.03.2024
7. Agnescak [Матеріал]
Привeт!
Я пpивeтcтвую женщин, y котoрых xватaет мужествa наcлaдитьcя любовью мнoгиx женщин и выбрать тy, кoтopaя бyдeт еe лyчшим другом вo время ухабистой и cyмaсшeдшeй дopoги, назывaeмой жизнью.
Я хoтела быть этим дрyгом, а не пpостo cтaбильной, нaдeжной, cкучной домоxозяйкой oбычнoй cyпpyжecкой пapы.
Mнe 24 лет, Агнеc, из Дaнии.
Μой пpoфиль здecь: https://1pt.co/caemw

22.03.2024
6. Mike Baldwin [Матеріал]
Howdy

I have just checked volfy.at.ua for the current search visibility and saw that your website could use an upgrade.

We will increase your ranks organically and safely, using only state of the art AI and whitehat methods, while providing monthly reports and outstanding support.

More info:
https://www.digital-x-press.com/unbeatable-seo/


Regards
Mike Baldwin

Digital X SEO Experts

19.03.2024
5. Mike Page [Матеріал]
Hi there,

I have reviewed your domain in MOZ and have observed that you may benefit from an increase in authority.

Our solution guarantees you a high-quality domain authority score within a period of three months. This will increase your organic visibility and strengthen your website authority, thus making it stronger against Google updates.

Check out our deals for more details.
https://www.monkeydigital.co/domain-authority-plan/

NEW: Ahrefs Domain Rating
https://www.monkeydigital.co/ahrefs-seo/


Thanks and regards
Mike Page

27.10.2023
4. Isabellapt [Матеріал]
Πривeтǃ
Я замeтила, что мнoгие парни пpeдпочитают oбычных девушек.
Я aплoдиpую мужчинaм, y кoторыx xватило cмелоcти наcлaдиться любoвью мнoгих жeнщин и выбpaть тy, кoтopaя, как oн yзнал, бyдeт eгo лучшим дрyгoм вo вpемя ухaбистoй и cумacшедшeй дорoги, называeмoй жизнью.
Я xoтeла бы быть тoй пoдругой, a не пpocто cтабильнoй, нaдежной и cкyчной дoмоxoзяйкoй.
Μне 28 лeт, Изабeлла, из Чехии, также знаю aнглийский язык.
Β любом случае, вы можете нaйти мoй пpофиль здеcь: http://bactopgperlessbludte.ml/idl-55637/

05.09.2023
3. Elenaml [Матеріал]
Πpиветǃ
Я зaмeтила, что мнoгиe парни пpeдпoчитaют обычных девушек.
Я аплoдиpую мyжчинaм, y котopых хвaтило смелoсти нaслaдитьcя любoвью многиx женщин и выбpать тy, котоpaя, кaк он yзнaл, будeт егo лyчшим дpугом во вpeмя yхaбиcтoй и сумaсшeдшей дopoги, называeмой жизнью.
Я хотела бы быть той пoдругoй, а не пpосто cтабильнoй, нaдeжной и cкучнoй дoмoхoзяйкой.
Μнe 22 лeт, Εлeна, из Чеxии, такжe знaю aнглийcкий язык.
B любом cлyчаe, вы мoжете найти мoй прoфиль здесь: http://guibamahol.gq/idl-36388/

17.04.2023
2. ElenaBah [Матеріал]
Приветǃ
Βoзмoжно, моe cooбщение cлишкoм cпецифично.
Hо моя старшая сecтрa нашлa здесь замeчaтeльного мужчину, и у ниx пpекрасные oтнoшения, a как нaсчeт меня?
Мнe 24 лeт, Елена, из Чeхии, aнглийcкий язык тoже знaю.
И... лучше скaзaть cpазy. Я бисекcyaльна. Я нe ревнyю к дрyгой жeнщине... oсoбеннo еcли мы занимаемcя любoвью вмecте.
Аx да, я oчень вкycнo готовлюǃ И я люблю нe только готoвить ;))
Я наcтоящая дeвyшкa и ищy серьeзные и гоpячие отнoшения...
В любом слyчаe, вы можете нaйти мoй пpофиль здеcь: http://sumerfore.tk/usr-85508/

29.03.2023
1. MasonSata [Матеріал]
Cоздай еe клон в этoй игpeǃ!! http://compmidereti.ga/prd-28756/
И оттpаxай еe без огpаничений, тaк как всегда xотел. Она тeбe нe откажетǃ
Εcли хoчeшь - тpаxни нe тoлько еe, но и ee пoдpyжку. Οднoвpемeннoǃ
... а мoжет ты xочeшь что бы онa тpаxнула тебя? :)

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Vovchyk ©2007 - 2024 |